tisdag 27 oktober 2009

Idag tar vi det bara lugnt!

Idag har vi en riktig slappardag, jag och barnen. Vi vaknade ganska tidigt, Hannes vaknade redan tjugo över fem, men jag försökte slumra lite eftersom sambon fortfarande var hemma då. Han fick lite välling men somnade inte om. Vid halv sju var det Lovisas tur att vakna. Vi har ätit frukost och så har vi fikat med bullar. Annars har vi inte gjort någonting. Lovisa ska på kalas idag hos grannen som har sitt barnbarn på besök. Sedan ska vi till ett par vänner på eftermiddagen, om de är friska nu.

Snart blir det att ställa sig och steka pannkakor för det har barnen önskat till lunch idag. Fast det kanske är bättre att göra pannkakor på fredag då jag har tänkt att vi ska göra en utflykt. Och pannkakor är ju bra mat att ta med sig. De kanske går med att få pyttipanna istället...

Hannes har blivit så lång så nu når han upp till godisskåpet, som vi har över frysen, när han ställer sig på en stol. Tyvärr är han inte lika duktig som Lovisa när det gäller att hålla sig till att bara äta godis på lördagar, han försöker nalla lite då och då. Det får väl bli att flytta godisförrådet till högskåpet för där har vi barnspärr och det kan han inte öppna än så länge.

I december får Hannes troligtvis flytta till gula avdelningen för större barn på dagis. Han och en jämngammal kille har fått stanna kvar på småbarnsavdelningen pga platsbrist eller något sådant. Men då får de alltså komma över och det känns bra. Lovisa gick på orange avdelning men man känner ju igen fröknarna på gula. Och Hannes favoritkompis går på gula så det blir perfekt.

Inga kommentarer: