lördag 9 augusti 2008

Vi hade i alla fall INTE tur med vädret!

Har varit iväg på semester den här veckan.

Måndag
Avfärd mot Västerås. Ett stopp för att fika lite på vägen och barn som sitter ganska så lugnt och kollar på DVD. Sonen tittar på Tomas Tåget och dottern tittar på Winx Club (vilken tur att vi fick den där bärbara DVD:n när vi samlade streckkoder från barnmat så vi fick en till). Bilresan gick alltså bra. Kommer till stugan på Västerås Camping Ängsö och samtidigt öppnar sig himlen. På campingen ser man inte mycket folk. Det är en del husvagnar men man ser knappt några i dem. Liten stuga och vatten som luktar ruttet ägg (inte dricksvattnet som tur var). Campingen ligger vid Mälaren och har en badstrand som säkert skulle va jättefin om det inte var så att himlen är täckt av mörka moln och regnet strilar ner. Dricksvattnet ska hämtas i en HINK! Åker och ska köpa dunk, men hittar ingen.
På kvällen åker vi till min faster och äter grillat. Gott, skulle kunna äta hur mycket som helst. Har det riktigt trevligt, utanför öser regnet ner. När vi sedan kommer till stugan och jag borstar tänderna på dottern så börjar hon vrålskrika. När hon har lugnat sig lite kan hon berätta att det känns som en lös tand och det har hon. Hon blir jätteledsen (jag har nog vid något tillfälle sagt att man tappar tänderna av för mycket godis). Hon skriker: "Det är för att vi inte har varit hos tandläkaren på länge!" Vi får lugnt försöka förklara att man SKA tappa tänderna och att det kommer nya. Hon är helt förtvivlad.

Tisdag
Jag vaknar vid 2-3-tiden och har svårt att somna om. Dottern har lugnat ner sig och är nu ganska stolt över sin lösa tand, ska visa upp den hela tiden. Ute ÖSER regnet ner. Vi åker och fördriver 1½ timme på IKEA. Sedan hälsar vi på en kompis till sambon. Där lossnar tanden! Fortsatt ösregn. Jag som INTE har packat några regnkläder till barnen (hur tänkte jag?). Framåt kvällen lugnar regnet ner sig något. Kanske bättre väder imorgon.

Onsdag
Städar ur stugan och far vidare. Ska till Malmköping men stannar till i Eskilstuna och går på Parken Zoo. Man ser blå himmel och sol! Barnen stortrivs, dottern hittar en jätte-rutschkana och sonen en helikopter. Sambon vinner 4kg Gott & Blandat på ett godishjul. Sonen blir återigen getingstucken nu på axeln.
Åker sedan till Malmköpings camping. Fin camping, något större stuga och fräscht servicehus. Valde att inte duscha i Ängsö pga äggdoftande vatten och här är det fräschare men det kostar 5kr att duscha (5min?). 10kr gick det i alla fall åt till duschen. På den här campingen finns det lite mer folk och det är lite mer liv och rörelse, roligt!
Dottern tar ett dopp, vi övriga står över...

Torsdag
Vaknar till ljudet av... regn. Har även åskat tidigt på morgonen.
Vi åker och tittar på spårvagnar och bussar på spårvägsmuseet. Vi åker också en gammal spårvagn på en bana. Sonen sitter nästan helt stilla hela turen (25min). Spårvagn är ju nästan som tåg...
Går en liten promenad i Malmköping, passar på att handla. Dottern tar sig åter ett dopp men vi övriga tycker fortfarande att det är för kallt.
Grillar på kvällen och det blir faktiskt en fin kväll (nästan) utan regn. Får nya grannar, en familj som kommer åkandes på Harley Davidson. Framtida semester för vår familj oxå? Fast nu blir man ju riktigt sugen på husvagn...

Fredag
Regn igen. Idag hade vi planerat att gå på Sagostigen, inte kul i regnet kanske? Men vi tar oss iväg dit i alla fall. Barnen har jättekul i regnet. De bryr sig inte om att de är dyngsura, de skulle kunna leka hela dagen. Det finns dressinbana där och sonen är överlycklig, det är ju nästan som att åka tåg. Han kan ju inte köra själv utan vi får putta på honom runt, runt, runt. Illtjut när vi ska gå därifrån. De har studsmattor också, kul även för mamma. Dotterns tur att bli getingstucken...
Läser ett antal sagor från Sagostigen innan barnen somnar på kvällen.

Lördag
Dags att åka hem. Packar ihop och städar stugan. Åker i god tid för dottern ska på kalas. Färden hem går bra och snabbt. Skönt!

Vad har jag lärt mig?
1. Om man ska semestra i Sverige ska man ha med sig regnkläder och gummistövlar till barnen.
2. Om en campings hemsida inte har så mycket bilder så KAN det finnas en anledning till det.

Nu blir det avgiftning för mig och barnen för det har blivit alldeles för mycket sötsaker den här semestern. Men hur lätt blir det med nu lite mindre än 4kg Gott & Blandat hemma...

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag brukar se winx på tv,det är ett jätte bra pogram tycker jag!!!!